Evenementen

<< Oktober 2016 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Geen evenementen.

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Ledenenquête

Bij welke vereniging bent u lid?

Veron
Veron
44% [8 stemmen]

VRZA
VRZA
22% [4 stemmen]

DIG/DLZA
DIG/DLZA
11% [2 stemmen]

WO
WO
0% [0 stemmen]

DKARS
DKARS
0% [0 stemmen]

Diversen
Diversen
6% [1 stem]

Geen enkele
Geen enkele
17% [3 stemmen]

Stemmen: 18
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 31.01.15

Welkom


Welkom op de website van WEB-Hamradio.nlWeb-Hamradio brengt zend en luisteramateurs dichter bij elkaar.

DLZA/WEB-HAMRADIO heeft een eigen facebook pagina. Druk op de button om op de dlza facebook pagina terecht te komen

Onze TS-Hamradio Teamspeak vind je op serveradres: ts-hamradio.nl:9988 bij "nick" vul je in: je call (bv 19DIG1234) en dan je naam en QTH (woonplaats) en dan kun je verbinding maken.

Vrijwilliger gezocht.

NieuwsWij zijn op zoek naar een website beheerder die het leuk vindt om een pagina zoals web-hamradio.nl bij te houden.
Je bent handig met een C.M.S. en vind het leuk om laatste nieuwtjes te posten, verslagen te maken van bv. beursen, de leden bij te houden (toch goed voor kleine 4000 leden) Kortom ben jij handig met Media dan wordt je een communicatie middel voor deze site.

Voel je je aangetrokken tot zon functie laat dit dan gerust weten! Mocht je niet zo bekend zijn met het werken met een C.M.S. dan helpen we je hier uiteraard mee!

Interesse gewekt? Neem dan contact met ons op via onderstaande mail:
Bestuur@dlza.nl

“Interessedag Amateursatellieten”

NieuwsNa het succes in 2013, wordt op zaterdag 25 april 2015 de tweede “Interessedag Amateursatellieten” georganiseerd. De bijeenkomst is onderdeel van de jaarlijkse VHF-dag van de VERON. De organisatie van de Interessedag Amateursatellieten is in handen van Henk PA3GUO en Ivo PA1IVO. De overall organisatie is in handen van de VERON VHF-commissie.

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van amateursatellieten. Uitgevallen satellieten worden opgevolgd door nieuwe, en educatieve cubesats bieden zowel bedreigingen als geweldige mogelijkheden voor ons radioamateurs. En dan de geplande geostationaire satelliet met een transponder voor radioamateurs!
Op de Interessedag zijn lezingen te verwachten over zowel de actuele vloot aan satellieten als over achtergrondinformatie van deze tak van de hobby. De komende tijd wordt het programma verder ingevuld en bekend gemaakt via deze website.

Ook voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met het werken via amateursatellieten is de dag interessant. Speciaal voor deze groep wordt er een starters-sessie gehouden met uitleg over de principes van deze veelzijdige tak van de radiohobby, met ruime gelegenheid voor vragen.
Om er zeker van te zijn dat de dag niet alleen theorie bevat, gaan we ook hands-on demonstraties geven. Geïnteresseerden die zelf draagbare apparatuur voor 2m en 70cm bezitten, bijvoorbeeld een portofoon of een FT-817 met een kleine (richt-)antenne, worden uitgenodigd om deze mee te brengen om ter plaatse direct met amateursatellieten aan de slag te gaan.

Deze dag is tevens een uitstekende gelegenheid om de banden tussen alle radioamateurs die zich interesseren in satellieten aan te halen en elkaar te ontmoeten.
Meer informatie is te vinden op de website van AMSAT-NL.
bron: www.hamnieuws.nl

Bedenker JOTA overleden

Bedenker JOTA overleden
Met de JOTA 2014 voor de deur is de bedenker/oprichter van de JOTA overleden.
Sinds Les Mitchell in 1958 begon met de JOTA is elk jaar een terug komend evenement.

Meer informatie:
Link

Verandering PI3UTR

Verandering PI3UTR145.575 MHz -600 kHz shift +77 Hz subtoon

De ingang is gewijzigd, stuur 77Hz subtoon mee voor optimale gevoeligheid
Zonder subtoon moet je minimaal s8 insturen om de repeater te openen !!!

12 t/m 21 Sept Special Event CALL PA7ØOMG Market Garden

12 t/m 21 Sept Special Event CALL PA7ØOMG Market GardenTijdens de periode van 12 tot en met 21 september is er een special call actief Deze call is alleen tijdens deze periode, tevens worden er speciale qsl kaarten uitgegeven. klikt u op meer lezen voor extra informatie

SOTA , een andere manier om je hobby te bedrijven

NieuwsSOTA , een andere manier om je hobby te bedrijven

Summits on the Air (SOTA) is in 2002 door G3CWI en andere Britse zendamateurs opgestart om bergwandelen en amateurradio te combineren.Hans, PA3FYG, is daar in 2008 mee begonnen.
Summits On The Air, SOTA, is een award systeem voor radio amateurs en kortegolf luisteraar.Daar bij wordt portabel gebruik in bergachtig terein gestimuleerd.
Het is niet alleen voor bergbeklimmers, maar iedereen kan er aan mee doen. De “activators” trekken dagelijks de bergen in en de “chasers” proberen vanuit de shack verbindingen tot stand te brengen.

Er zijn awards voor de klimmers, maar ook voor de luister en zendamateurs op 'de begane grond'.
Op de SOTA website wordt een lijst bijgehouden van de resultaten van elk lid.
De SOTA internet database speelt daarin een cruciale rol. Alle informatie en logs worden daarin opgeslagen.

SOTA afdelingen vindt men in veel landen over de hele wereld. Elk land heeft een eigen afdeling die daar berg- of heuveltoppen kan aangeven om door de SOTA als zodanig te worden aangemerkt. Nederland heeft zo 4 goedgekeurde bergtoppen. - Ons Drielandenpunt valt daar niet onder omdat het behoort bij een massief dat in meerdere landen licht.
(bron & auteur: Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB)

PI2FLD uitgeschakeld

NieuwsBetreft Repeater PI2FLD
Wegens continue misbruik van de repeater is deze voor onbepaalde tijd
uitgeschakeld. Mobiele stations kunnen gebruik maken van PI2NOS, PI2ASD of
één van de 2 meter repeaters.
Agenschap Telecom is op de hoogte; over de status en toekomst van de
repeater wordt op korte termijn een beslissing genomen.

(Bron: Twitteraccount PI2FLD)

Eindelijk, grafeen wordt supergeleidend

Wetenschappers hebben een manier ontdekt om grafeen supergeleidend te maken. Een grote beloft voor toekomstige electronica.

PA0 Calls vrijgegeven

NieuwsVanaf het einde van dit jaar kan iedere zendamateur met een HAREC/Full-licentie de PA0-prefix kiezen in zijn roepletters. Dat blijkt uit de notulen van het onlangs gehouden Amateur Overleg tussen Agentschap Telecom, de VERON en de VRZA. Daarmee lijkt een einde in zicht te komen van een agendapunt dat al langere tijd op de agenda staat.Al meer dan 10 jaar staat het onderwerp ‘PA0-prefix’ op de agenda. Bezwaren tegen het vrijgeven komen met name van de Old Timers Club (OTC), die van mening is dat roepletters aan een persoon in plaats van een station behoren en daardoor niet opnieuw vrijgegeven mogen worden. Vreemd genoeg moet dit enkel voor de PA0-prefix gelden.


Saillant detail daarbij is dat de OTC zich in het verleden namens de leden heeft uitgelaten. Niet alle leden waren het hier mee eens, zo blijkt wel uit een schrijven van Wim, PA0WV (bekend van de ‘Jappenbak‘ en ‘blisterantenne‘) op het forum zendamateur.com. Deze reactie ontbreekt op de website van de OTC, waaruit op zijn minst aangenomen kan worden dat (het bestuur van) de OTC zelf erg selectief is met welke geluiden zij naar buiten (willen) brengen.


De architect van de PA0-blokkade heeft echter een groot probleem over het hoofd gezien. Wanneer iemand met een PA0-call zijn machtiging liet verlopen (voor 2004 was een jaarlijkse vergoeding verschuldigd) of zelf voor andere roepletters koos, was het vrijwel onmogelijk om nadien terug te keren naar de oude PA0-call.


Uit de notulen van het laatste Amateur Overleg, gehouden op 19 maart jl. is op te maken dat er eindelijk schot in de zaak zit. De bal ligt nu bij de verenigingen om voor oktober feedback te sturen aan het Agentschap, waarna zij tijdens het volgende overleg, te houden op woensdag 29 oktober 2014, mogelijk al de knoop door willen hakken.De verenigingen geven aan dat er intern overleg geweest is met diverse belanghebbenden. De bezwaren zijn weggenomen en de weg ligt open om tot implementatie over te gaan. Vraag voor de verenigingen blijft de randvoorwaarden die het agentschap hieraan hecht. Het agentschap geeft aan dat de randvoorwaarden liggen in een universele, simpel uitvoerbare oplossing, met een breed draagvlak bij alle betrokken partijen. Dit houdt in voor alle F amateurs gelijke rechten, niet allerlei uitzonderingsbepalingen en het beleid dient uitvoerbaar te zijn tegen redelijke kosten. Het agentschap zal deze randvoorwaarden duidelijk uitschrijven en aan de verenigingen sturen.(Bron: www.hamnieuws.nl)

VeldWeekend

NieuwsIn het weekend van 6 t/m 8 juni is er een veldweekend van de Whiskey Oscar waaraan deelnemers van de DLZA cursus zijn uitgenodigt om aan mee te doen.
Wil je hier meer informatie over hebben dan raden we je aan om even op hun site te kijken en je eventueel aan te melden met je DLZA Call!
Klik hier voor de site: WO Site

Persbericht

NieuwsSamenwerking Whisky Oscar & DLZA

Op 15 april jl. ondertekenden de voorzitter van vereniging Whisky Oscar – WereldOmroepers en een bestuurder van stichting DLZA (Digitale Leeromgeving Zend Amateurs) een samenwerkings- convenant met als doel het aanhalen van de vriendschapsbanden, waar mogelijk de krachten te bundelen en samen te werken op vlakken aangaande de hobby. Op deze wijze ontstaat er een groot platform in zendamateurland.

Behalve de mogelijkheid voor Whisky Oscar en DLZA om samen naar buiten te treden zullen de voordelen van samenwerking vooral merkbaar zijn voor de leden/ingeschrevenen van beide groepen. Zo krijgt men bijvoorbeeld toegang tot elkaars TeamSpeak servers alwaar ook gezamenlijk lezingen gegeven zullen gaan worden. Verder kan men deelnemen aan elkaars evenementen en activiteiten zoals wekelijkse ronden, velddagen, veldweekend, contesten, special event stations, excursies etc, etc.

Beiden streven na om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met alle facetten van de radiohobby, hierin laagdrempelig te zijn, te enthousiasmeren en te begeleiden. Zowel Whisky Oscar als de DLZA verzorgen gratis online cursussen via hun eigen TeamSpeak servers voor het behalen van het registratie bewijs dat zendamateurs nodig hebben. Bij de DLZA kun je de betreffende cursus zelfstandig op elk tijdstip online volgen en waar cursisten eventuele vragen hebben over de lesstof kunnen zij deze beantwoord krijgen door cursusbegeleiders op TeamSpeak. Bij Whisky Oscar worden de cursussen door een cursusbegeleider op vaste tijdstippen gegeven en is het voor mindervaliden mogelijk dit een op een te doen.Meer informatie is te vinden op:

www.whiskyoscar.com

www.dlza.nl
Verwerkingstijd: 0.16 seconden
1,457,288 unieke bezoeken